Potilasblogi

Timo Montonen

Kansainvälistyvä Parkinson-yhteisö

17 Huhtikuu 2014 mukaan Timo Montonen

Minä kansainvälistyn huimaa vauhtia, ja Parkinson-yhteisöni kansainvälistyy siinä samalla. Tämä tarkoittaa ensinnäkin sitä, että sekä itse että Parkinson-ystäväni osallistuvat kansainvälisiin tapahtumiin. Olin Lontoossa EPDA:n, Euroopan Parkinson-liittojen sateenvarjojärjeston, työpajassa ja vuosikokouksessa syksyllä 2011 Suomen Parkinson-liiton edustajana. Pidin siellä esityksen työikäisten opasvihkosen synnystä. Kerroin tästä matkasta aikoinaan Potilasblogissani. Vuonna 2012 Uudenmaan Parkinson-yhdistys lähetti aloitteestani jäsenensä Marja Pitkäsen […]

Timo Montonen

Mitä vielä odotan

31 Maaliskuu 2014 mukaan Timo Montonen

Kahdeksas kirjani, Minulla on Parkinson ja olen ylpeä siitä, julkistettiin helmikuussa Ravintola Oivassa Helsingin Kalliossa, minulle merkityksellisessä kaupunginosassa. Viisi-kuusikymmentä ihmistä, sukulaisia, työkavereita, Parkinson-tovereita, liittomme edustajia, oli tuomassa lämpöään ja hyvää tahtoaan tunnelmaltaan erityisen vaikuttavaksi muotoutuneeseen iltaan. Puhuin jotain, jota en muista, ja luin kirjoituksen, josta kirja on saanut nimensä. Hyvämuistinen lukija huomaa, että juttu on […]

Timo Montonen

Yöelämää

11 Helmikuu 2014 mukaan Timo Montonen

Puraisin tablettitietokonettani. Varhaisaamukahvilla viiden maissa söin jälkiuunipalaa ja selasin tabletilta Facebookia. Väsytti niin että silmä painui kiinni. Ja äkkiä hampaissa olikin jotain kovaa! Samsung – puraisun kestävä!

Timo Montonen

Tärkeintä maailman Parkinson-kongressissa

28 Lokakuu 2013 mukaan Timo Montonen

Mikä oli tärkeintä kolmannessa maailman Parkinson-kongressissa, johon osallistuin tyttäreni kanssa lokakuun alussa Montrealissa Kanadassa?

Timo Montonen

Nuoret ja työikäiset

30 Syyskuu 2013 mukaan Timo Montonen

Suositulla netin keskustelupalstalla Parkinsonpysäkillä on keskusteltu ”nuorista” ja ”työikäisistä” Parkinsonin tautiin sairastuneista. Huomiota on kiinnittänyt ja huolta herättänyt näiden ryhmien järjestäytyminen, lisääntyminen ja oma toiminta.

Hyödyllistä tietoa Parkinsonin taudin kanssa  sopeutumiseen