Yöelämää

Posted: 11 Helmikuu 2014By: Timo Montonen

Puraisin tablettitietokonettani. Varhaisaamukahvilla viiden maissa söin jälkiuunipalaa ja selasin tabletilta Facebookia. Väsytti niin että silmä painui kiinni. Ja äkkiä hampaissa olikin jotain kovaa! Samsung – puraisun kestävä!

Yksi yö lusikoin kaakaojauhetta sokerikulhoon kun piti lasiin, ja kaadoin maidon päälle. Sitten huomasin, että lasi on tyhjä ja sokeriastia täynnä kaakaota. No, minä join sen. Kävi makeammaksi loppua kohden.

Kerran totesin aamulla, että olin yöllä mitannut kaakaojauheen suoraan pöydälle. Onneksi en ollut kaatanut maitoa.

Usein herään keittiön pöydän äärestä ja tajuan, että olen jo syönyt leivän. Nousen tekemään uutta, mutta sitten huomaan, että lautasella on toinen leipä syömättä. Otan se ja syön silmät kiinni. Jos on viiniä, juon sitä enkä kaakaota.

Joskus havahdun keittiön ikkunan edessä olevalta tuolilta. En koskaan istu siinä päiväsaikaan. Aluksi en ymmärrä missä olen ja lopuksi en ymmärrä miksi olen siinä.

Kun olen syönyt, siirryn olohuoneeseen ja avaan telkkarin.  Aina jotain ohjelmaa näkyy tulevan läpi yön. Star Trekin avaruushahmot puhuvat jotain, suljen silmäni ja kun avaan ne, on jo toinen ohjelma. Istun sohvalla kaukosäädin kädessä ja käsi ojossa. Paitsi joskus minulla on kännykkä kädessä ja yritän sillä vaihtaa kanavaa tai sulkea telkkarin.

Jos olen ottanut olohuoneeseen syötävää, laitan silmät kiinni lautasen tai lasin pöydälle, siihen missä arvelen sen olevan. Raotan silmäluomia varmistuakseni ja näen että pyöreä pöytä on puoli metriä vasempaan. Teen korjausliikkeen.

Väsyttää niin, että ohjelmia on vaikea seurata silmät enimmäkseen kiinni. Haen keittiöstä lisää syötävää ja juotavaa pysyäkseni hereillä. Mutta silmät eivät pysy auki yöllä.

Viimein herään niin syvästä unesta, että ajatus sängystä nukkumapaikkana alkaa tuntua houkuttelevalta. Vääntäydyn sohvalta jaloille ja käyn ovenpielessä sammuttamassa valot.

Tuntuu ihanalta päästä takaisin peiton alle aamuyön muutamaksi tunniksi.

Timo

Hyödyllistä tietoa Parkinsonin taudin kanssa  sopeutumiseen